Temperament

De Beaglier is speels, aanhankelijk en erg nieuwsgierig. Ze doen het vooral goed in gezinnen en zijn zachtaardig met kinderen. Zoals met veel andere hondenrassen zijn ze energiek en worden ze liever niet voor langere periodes alleen gelaten. Ze kunnen doorgaans goed leven met andere huisdieren. Als waakhond zullen ze gaan blaffen of hun familie waarschuwen, zodra ze iets horen of voelen dat niet goed lijkt.

 

Activiteit

Als klein ras kan de Beaglier het goed doen in een appartement, mits ze echter voldoende beweging krijgen. Dit ras is energiek en komt het beste tot zijn recht als het de buitenshuis de ruimte krijgt om te rennen en te spelen. Ze houden van dagelijkse wandelingen en mogen erg graag spelen met hun baasjes of andere dieren.

 

Verzorging

Het is raadzaam om de Beaglier regelmatig te borstelen om losse of dode haren te verwijderen. Het is ook verstandig om de Beaglier geregeld in bad te doen, let hierbij wel op dat de hond goed afgedroogd wordt. De oren kunnen vatbaar zijn voor infecties als ze niet worden gecontroleerd en regelmatig schoon worden gehouden.

Opvoeding van de Beaglier

Vroege socialisatie is voor een puppy belangrijk en het is verstandig om met de Beaglier naar een hondenschool of puppycursus te gaan. Beagliers zullen het beste presteren wanneer de training wordt gedaan met vastheid, geduld en consistentie.

 

Als gebitsverzorging zijn Dentasticks een goed (en lekker) alternatief voor het tandenpoetsen

 

Wat is een beaglier?

De Beaglier (uitspraak: Biegelier) is een kruising tussen de Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze bijzondere hond is ontstaan uit de liefde voor de Cavalier en de Beagle. De geschiedenis van de Beaglier gaat terug tot de jaren '90 in Australie. Hondenfokkers wilden de Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel kruisen om een mooie, maar wat minder temperamentvolle hond te creeren met bovendien minder erfelijke genetische aandoeningen.

 

Werken jullie samen met erkende fokkers?

 Ja, Beaglier.nl werkt samen met enkele Beaglier kennels in Nederland. Dit zijn uitsluitend kennels waar Beaglier pups vanaf de geboorte niet alleen omringd worden met veel zorg en warmte, maar ook opgroeien in een omgeving waar sociaal gedrag uitermate wordt gestimuleerd. Onze aangesloten kennels voldoen aan de normering, welke gesteld wordt voor het verkrijgen van de rijks-erkenning, aangaande het wettelijk Besluit houders van dieren middels het in het bezit hebben van het vakbekwaamheidsbewijs honden en katten.