Wist je datjes!

vuurwerk

Hondenneus

De hondenneus ruikt ongeveer 7000 keer beter dan onze neus. Daarom houden veel honden hun neus in de wind. Hierdoor wordt hun reukvermogen groter. Nieuwe dingen in huis worden eerst besnuffeld en vervolgens ingedeeld in "eetbaar", "gevaarlijk" of "onbelangrijk". Plantengeuren zijn voor de meeste honden niet opwindend, maar de geur van potaarde verleidt hen er vaak toe om erin te graven.

Hond maakt verstandiger

Schoolkinderen worden door het hebben van een huisdier verstandiger. Dat was de uitkomst van een onderzoek van prof. Guttmann van het instituut voor psychologie van de universiteit van Wenen. Scholieren met honden en/of andere huisdieren bleken intelligenter te zijn en een beter contact te hebben met hun medescholieren dan kinderen zonder huisdier. In Amerika worden honden gebruikt om autistische kinderen contact te laten maken met de buitenwereld. Met succes.

Honden stinken!

De huid van honden die graag in het water gaan of vaak baden, wordt ontvet. Als gevolg daarvan produceren de talgklieren meer afscheiding en dat ruikt dan tamelijk vies. Meestal hebben honden niet echt een bad nodig. Gewoon schoon water ontvet de huid niet. Bij veelvuldig wassen gaat de natuurlijke weerstand van de vacht achteruit en moet je juist vaker wassen. Zo weinig mogelijk wassen is de boodschap!

Oude honden

Oude honden geen speciale voeding nodig hebben? Dit is PUUR een commercieel verhaal. Is je hond te dik? Dan moet je minder eten geven! Hond te dun? Meer geven. Zo eenvoudig is het. Alleen bij ZIEKTE (bv. nieren) kun je overschakelen naar het dure voer.

De buik

De buik het gevoeligste lichaamsdeel is van de hond? De huid is nauwelijks behaard en daardoor kwetsbaar. Als een hond aan een soortgenoot, een ander dier of een mens zijn buik 'presenteert', geeft hij daarmee blijk van groot vertrouwen of onderworpenheid.

Leervermogen

Tussen de 8 en 12 weken het leervermogen van een pup het grootst is? Wat hij dan leert, vergeet hij nooit meer. De voorwaarde is echter wel dat je blijft trainen met je hond. Leer je bijvoorbeeld in die periode je hond "een pootje geven" en je herhaalt dit later niet, dan zal je hond dit vergeten.