Veel gestelde vragen over de Beaglier

Alle antwoorden op veel voorkomende vragen over dit bijzondere ras.

Wat is een Beaglier?

Een Beaglier is een kruising tussen een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniël.

Hoe spreek je de naam uit?

De meningen zijn nogal verdeeld in Nederland, maar de correcte uitspraak is: ''Biegelier''.

Haren Beagliers veel uit?

Niet meer dan elke andere kortharige hond. Wekelijks borstelen is over het algemeen voldoende.

Hoe groot wordt dit hondenras gemiddeld?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je Beaglier koopt van een fokker die het ras en de ouderrassen begrijpt. Sommige minder gerenommeerde of minder ervaren fokkers zullen een Cavalier King Charles Spaniël kruisen met wat een Beagle-type hond is en geen echte raszuivere Beagle. Dit betekent vaak dat de pups veel groter zullen worden dan wat een Beaglier zou moeten zijn. Een goed gefokte Beaglier moet ongeveer 30 cm tot 40 cm hoog worden. Beagliers zijn vrij gespierde honden, het gemiddelde gewicht ligt tussen de 4,5 en 11,5 kg.

Wat zijn de aanschafkosten?

Goed gefokte Beagliers kosten gemiddeld tussen de € 1500,- en € 2000,- euro. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat de fokker op gezondheidsproblemen screent en de pups worden gevaccineerd en gechipt. Ze moeten ook een soort gezondheidsgarantie bieden. Een goed gefokte Beaglier bevindt zich in de lagere risicocategorie voor het ontwikkelen van gezondheidsproblemen, vandaar dat het een van de meest betaalbare rassen is om te verzekeren.

Zijn Beagliers agressief?

Beagliers zijn een kruising tussen een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniël. Beide hondenrassen staan bekend om hun zeer zachte karakter en zijn waarschijnlijk een van de minst agressieve hondenrassen. Een goed gefokte Beaglier mag nooit agressief zijn.

Is het een goed ras voor kinderen?

Beagliers zijn uitstekende familiehonden en doen het geweldig met kinderen. Beagliers zijn zachte, geduldige honden. Kortom fantastische honden voor kinderen.

Zijn Beagliers geschikt voor oudere mensen?

Omdat het een hondenras is dat zowel van een wandeling geniet als een bankhanger is, zijn ze zeer goed aan te passen aan een minder actieve levensstijl. Ze moeten worden getraind om niet tegen mensen op te springen, vaak gebeurt dit uit enthousiasme.

Zijn het goede waakhonden?

Ja, Beagliers zijn geweldige kleine waakhonden met hun waakzame aard en natuurlijke nieuwsgierigheid. Ze kunnen dan ook gaan blaffen wanneer er vreemden worden gesignaleerd om hun baasje te beschermen.

favicon-150

Copyright © Beaglier.nl
2015 - 2023