Hondenverzekering afsluiten

Medische kosten

Je hond is je beste maatje en daar heb je alles voor over. De aanschaf, het eten, de belasting en de accessoires kosten een heleboel geld en je wilt niet nog meer geld kwijt zijn aan medische kosten. Bovendien wil je hem of haar natuurlijk zo lang mogelijk bij je houden. Het is al vervelend genoeg als je hond onverhoopt ziek wordt of een ongeluk krijgt. Je zit dan niet te wachten op financiële kopzorgen. Daarom is een hondenverzekering geen overbodig luxe. Een hondenverzekering zorgt ervoor dat je pluizige vriendje de beste zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.

Bescherming tegen hoge kosten

Een hondenverzekering beschermt je tegen hoge kosten voor behandelingen bij de dierenarts of dierenspecialist. Een verzekering voor je hond hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. De kosten voor de verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals het ras en de leeftijd van de hond. Sommige hondenrassen zijn bekend met bepaalde medische klachten en dat maakt het dan in de regel duurder om zo’n hond te verzekeren. Wat de leeftijd betreft geldt dat voor oudere honden een hogere verzekeringspremie betaald moet worden.

Goedkoopste hondenverzekering

Voor een hondenverzekering wil je natuurlijk niet teveel betalen. Er zijn een aantal factoren dat de prijs van een verzekering omhoog kan brengen, zo spelen het ras en de leeftijd van het beestje mee. Het is ook mogelijk om een aanvullende hondenverzekering af te sluiten. Je hond is dan voor meer medische kosten gedekt, maar het kost je wel meer geld. Om de goedkoopste hondenverzekering te vinden is het aan te raden je goed voor te laten lichten over de verschillende hondenverzekeringen. Bovendien is het maken van een overzicht voor een goede vergelijking van de verschillende verzekeringen aan te raden.

Hondenverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van hondenverzekeringen lijkt een grote klus, maar het valt in praktijk reuze mee. Als je verzekeringen gaat vergelijken zijn er een aantal zaken waar je in het bijzonder op moet letten, zoals de looptijd van de verzekering, de voorwaarden en natuurlijk de premie.

Geschikte hondenverzekering

Op de vraag hoe je een passende hondenverzekering kunt vinden is moeilijk een antwoord te geven. Wij raden aan goed na te gaan hoe het is gesteld met de betrouwbaarheid van de instellingen die de hondenverzekeringen leveren. Dit kun je doen door rond te vragen in eigen kring en door wat onderzoek op internet. Daarnaast is het belangrijk dat je nagaat welke wensen je hebt om tot de juiste keuze te komen.

Honden meeverzekeren

De sterke ontwikkeling in de diergeneeskunde maakt dat er tegenwoordig steeds meer aandoeningen en ziekten bij honden voor een medische behandeling in aanmerking komen. De ontwikkelde medische zorg betekent echter wel dat je tegen hoge kosten kunt aanlopen om de juiste zorg aan je hond te bieden. Daarom geldt het advies om een hondenverzekering af te sluiten zodra je een hond neemt. De premie is voor een jonge hond erg laag en het is vaak te laat om nog vergoeding van een hondenverzekering te krijgen als er al medische kosten zijn ontstaan.

Onverwachte kosten

Er zijn al vele hondenbezitters voor je geweest die het nut van een hondenverzekering hebben ingezien. Dat is ook logisch, want met een verzekering voor de hond ben je beschermd tegen onverwachte ziektekosten. Net als dat je risico´s verzekerd voor jezelf, je auto en je inboedel is dat ook normaal met betrekking tot je hond.

Het is natuurlijk verstandig om de hondenverzekering onderling met elkaar te vergelijken. Belangrijk is om de dekking van hondenverzekeringen met elkaar te vergelijken net als op uitsluitingen te letten. De meeste verzekeraars bieden standaard een basispakket aan, dat je naar wens kunt uitbreiden met aanvullende hondenverzekeringen en dekkingen. Voor de premieberekening wordt er rekening gehouden met het ras van je hond, de leeftijd, het gewicht en het geslacht.

Ziektekosten

Elke hond kan natuurlijk een keer ziek worden en als jij kiest voor de beste behandeling voor je hond dan breng je het dier naar de dierenarts of dierenkliniek. Het afsluiten van een hondenverzekering tegen ziektekosten is een normale gang van zaken. Je kunt rekening houden met eventuele uitsluitingen, zoals een ras gerelateerde aandoening of een erfelijke ziekte. Verder staat in de polisvoorwaarden vaak vermeld tot welk bedrag en behandeling voor veel voorkomende aandoeningen vergoed wordt.

Ongevallenverzekering

Een ziektekostenverzekering afsluiten voor de hond is voor de meeste hondenbezitters al normaal, maar er wordt niet altijd nagedacht over een ongevallenverzekering. Dat terwijl de medische kosten bij een ongeval juist gigantisch hoog kunnen oplopen en de premie daarentegen weer laag is. Belangrijke dekkingen zijn onder meer ongevallen, verwondingen, brandwonden en vergiftigingen.

Reisverzekering

Een reisverzekering voor je hond betekent dat de hond zorgeloos mee op vakantie kan naar het buitenland. Diergeneeskundige hulp komt dan in het buitenland voor vergoeding in aanmerking.

Uitvaartverzekering

Ook aan het leven van je hond komt een keer een einde. Om je hond de laatste dienst te bewijzen, kun je voor een passende crematie of begrafenis zorgen. Hiervoor kun je een uitvaartverzekering voor honden afsluiten.

Wist je dat?

De premie van de hondenverzekering kan stijgen als je hond ouder wordt en verder is het interessant om te weten dat:

  • Er ook een garantie op de premie gegeven kan worden ongeacht de leeftijd van je hond.
  • De verzekering voor je hond automatisch wordt verlengd, maar dat bij overlijden het teveel betaalde terug betaald zal worden.
  • Een identificatiechip verplicht kan zijn voordat je een hondenverzekering kunt afsluiten.

De identificatiechip is een voorwaarde, die door verzekeraars verplicht kan worden gesteld bij het afsluiten van een hondenverzekering. Het komt voor dat verzekeraars de kosten van de chip en het plaatsen ervan zal vergoeden. Informeer naar de mogelijkheden bij de verzekeraar.

teefje
petplan-logo

Petplan Hondenverzekering

Vanaf € 9,97 per maand

Verzekeringen: Basis, Plus & Totaal

Max. verzekerd: € 3000 tot € 5000 p/j

Eigen risico: € 0 tot € 200

⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

Meer details

Consult dierenarts/specialist
✓ Heup- en elleboogaandoening
✓ Narcose en/of een operatie
✓ Opname
✓ Dierengeneesmiddel
✓ Pre-anesthetisch bloedonderzoek
Castratie / Sterilisatie
✓ Euthanasie
ⓘ Vaccinatie
ⓘ Gebitsbehandelingen
ⓘ Buitenland
✓ Chippen
ⓘ Chemo-radiotherapie
✓ Röntgenonderzoek
ⓘ MRI of CT-Scan
ⓘ Ontwormen
✓ Fysiotherapie
✓ Gedragstherapie
✓ Homeopathie
ⓘ Crematie

In basispakket
ⓘ In aanvullend pakket

ohra

OHRA Hondenverzekering

Vanaf € 15,96 per maand

Verzekeringen: Basis, Plus & Top

Max. verzekerd: € 2500 tot € 5000 p/j

Eigen risico: 20% bij alle behandelingen

⭐⭐⭐⭐ (4/5)

Meer details

Consult dierenarts/specialist
Heup- en elleboogaandoening
✓ Narcose en/of een operatie
✓ Opname
✓ Dierengeneesmiddel
✓ Pre-anesthetisch bloedonderzoek
Castratie / Sterilisatie
✓ Euthanasie
ⓘ Vaccinatie
ⓘ Gebitsbehandelingen
ⓘ Buitenland
✓ Chippen
ⓘ Chemo-radiotherapie
✓ Röntgenonderzoek
ⓘ MRI of CT-Scan
ⓘ Ontwormen
Fysiotherapie
Gedragstherapie
Homeopathie
ⓘ Crematie

In basispakket
ⓘ In aanvullend pakket

hema

Hema Hondenverzekering

Vanaf € 12,77 per maand

Verzekeringen: Basisdekking

Max. verzekerd: € 3000 p/j

Eigen risico: € 45 per declaratie

⭐⭐⭐⭐ (4/5)

Meer details

Consult dierenarts/specialist
Heup- en elleboogaandoening
✓ Narcose en/of een operatie
✓ Opname
✓ Dierengeneesmiddel
✓ Pre-anesthetisch bloedonderzoek
Castratie / Sterilisatie
✓ Euthanasie
Vaccinatie
Gebitsbehandelingen
Buitenland
Chippen
Chemo-radiotherapie
✓ Röntgenonderzoek
MRI of CT-Scan
Ontwormen
Fysiotherapie
Gedragstherapie
Homeopathie
Crematie

In basispakket
Wordt niet vergoed

Bovenstaande informatie proberen wij zoveel mogelijk te actualiseren. De inhoud die wij verstrekken is van vrijblijvende aard en geheel voor eigen risico. Alle rechten zijn voorbehouden.

Het afsluiten van een hondenverzekering kan gemakkelijk via het internet worden gedaan, vaak is dit binnen enkele minuten geregeld. Zolang de maandelijkse incasso netjes wordt voldaan blijft je hond verzekerd. Als er onverhoopte kosten gemaakt moeten worden door ziekte zorgt je verzekeraar ervoor dat dit wordt geregeld. Het is belangrijk om van tevoren meerdere hondenverzekeringen te vergelijken en te bekijken welke het beste past bij jouw situatie. Wij hopen je met bovenstaande informatie daarbij te kunnen helpen.

© 2015 - 2019 | Beaglier.nl