Hondennaam kiezen

Vijf tips voor de perfecte hondennaam

Je familie uitbreiden met een trouwe viervoeter is erg leuk, maar welke naam geef je je hond? Dit is een belangrijke beslissing, je geeft de hond een naam voor de rest van zijn of haar leven. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken en daarom geven wij je in dit artikel 5 tips die jou kunnen helpen in de zoektocht naar dé perfecte hondennaam.

Populaire naam of juist niet?

Er is inmiddels zoveel keuze in hondennamen, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Gelukkig bestaan er genoeg websites die jou hiermee kunnen helpen. Op deze websites kun je ook vaak zien welke hondennamen de populairste zijn. Hier kun je dus allereerst een bewuste keuze in maken: wil je een hondennaam die vaker gebruikt wordt, of wil je juist een hele unieke naam?

Past het bij je hond?

Eén van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden is of de naam wel echt bij jouw hond past. Zo kun je kijken naar het geslacht van jouw hond en zijn of haar ras. Een schattige en lieve hondennaam past bijvoorbeeld beter bij een kleine teef dan bij een grote en stoere reu.

Is het duidelijk verstaanbaar?

Ook is het essentieel dat jouw hond snel op de door jou gekozen naam reageert. Daarom is het belangrijk dat de naam goed verstaanbaar is. Een tip hierbij is om de hondennaam te beginnen met een duidelijke medeklinker en te eindigen met een duidelijke klinker (zoals Bella of Milo). Daarnaast is het handig om in je achterhoofd te houden dat de hondennaam niet te veel lijkt op woorden die jouw hond vaak hoort, zoals namen uit de familie of vriendenkring, andere huisdieren of commando’s die je je hond vaak geeft.

Is het praktisch?

Misschien wel het meest belangrijke aan een hondennaam (of huisdierennaam in het algemeen) is dat het praktisch is. Het is bijvoorbeeld handig als jouw hondennaam kort is, en dus weinig lettergrepen heeft, zodat je jouw hond goed kan roepen. Omdat je je hond waarschijnlijk ook vaak buitenshuis zult roepen, kan het ook verstandig zijn om een naam te kiezen die niet al te gek of excentriek is. Zo kun je rare gezichten van omstanders voorkomen.

Wat betekent de naam?

En als je uiteindelijk dé perfecte hondennaam gekozen hebt, ben je misschien nieuwsgierig naar wat jouw gekozen naam voor je hond eigenlijk betekent. Een interessante betekenis van jouw gekozen hondennaam geeft het net dat beetje extra. Je kunt de betekenis opzoeken op websites die gespecialiseerd zijn in hondennamen. Hoe leuk zou het zijn als jouw hond een naam heeft met een interessante betekenis?

Er zijn dus genoeg dingen om over na te denken bij het bedenken van een naam voor jouw hond. Hopelijk helpen deze vijf tips jou op weg naar de perfecte hondennaam!

Meest populaire hondennamen

1 t/m 25

Luna
Max
Bella
Lola
Buddy
Pip
Bo
Charlie
Boef
Milo
Lucky
Boris
Bailey
Guus
Diesel
Joep
Daisy
Dex
Puck
Cooper
Roxy
Coco
Marley
Jack
Diva

25 t/m 50

Kenzo
Moos
Rocky
Chico
Lizzy
Sam
Finn
Balou
Beau
Nova
Simba
Teddy
Joy
Bobbie
Mila
Sky
Spike
Kyra
Bobby
Lady
Pablo
Beer
Storm
Bowie
Binky

50 t/m 75

Ollie
Tommy
Indy
Pepper
James
Kees
Jip
Bink
Senna
Toby
Bruno
Saar
Lilly
Bikkel
Benji
Dexter
Bram
Ziva
Willem
Mylo
Nala
Boy
Puk
Pippa
Banjer

75 t/m 100

Django
Bentley
Billy
Guusje
Ivy
Sammie
Rex
Angel
Baco
Bodhi
Kaya
Teun
Gucci
Hummer
Saartje
Bobbi
Nero
Noah
Bono
Luca
Koda
Tyson
Bumper
Gizmo
Skip

© 2015 - 2019 | Beaglier.nl