Hondennaam kiezen

Je familie uitbreiden met (bijvoorbeeld) een Beaglier is erg leuk, maar welke naam geef je je hond? Dit is een belangrijke beslissing, je geeft de hond een naam voor de rest van zijn of haar leven. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken en daarom geven wij je 5 tips die jou kunnen helpen in de zoektocht naar dé perfecte hondennaam.

Populaire naam of juist niet?

Er is inmiddels zoveel keuze in hondennamen, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Gelukkig bestaan er genoeg websites die jou hiermee kunnen helpen. Op deze websites kun je ook vaak zien welke hondennamen de populairste zijn. Hier kun je dus allereerst een bewuste keuze in maken: wil je een hondennaam die vaker gebruikt wordt, of wil je juist een hele unieke naam?

Past het bij je hond?

Eén van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden is of de naam wel echt bij jouw hond past. Zo kun je kijken naar het geslacht van jouw hond en zijn of haar ras. Een schattige en lieve hondennaam past bijvoorbeeld beter bij een kleine teef dan bij een grote en stoere reu.

Is het duidelijk verstaanbaar?

Ook is het essentieel dat jouw hond snel op de door jou gekozen naam reageert. Daarom is het belangrijk dat de naam goed verstaanbaar is. Een tip hierbij is om de hondennaam te beginnen met een duidelijke medeklinker en te eindigen met een duidelijke klinker (zoals Bella of Milo). Daarnaast is het handig om in je achterhoofd te houden dat de hondennaam niet te veel lijkt op woorden die jouw hond vaak hoort, zoals namen uit de familie of vriendenkring, andere huisdieren of commando’s die je je hond vaak geeft.

Is het praktisch?

Misschien wel het meest belangrijke aan een hondennaam (of huisdierennaam in het algemeen) is dat het praktisch is. Het is bijvoorbeeld handig als jouw hondennaam kort is, en dus weinig lettergrepen heeft, zodat je jouw hond goed kan roepen. Omdat je je hond waarschijnlijk ook vaak buitenshuis zult roepen, kan het ook verstandig zijn om een naam te kiezen die niet al te gek of excentriek is. Zo kun je rare gezichten van omstanders voorkomen.

Wat betekent de naam?

En als je uiteindelijk dé perfecte hondennaam gekozen hebt, ben je misschien nieuwsgierig naar wat jouw gekozen naam voor je hond eigenlijk betekent. Een interessante betekenis van jouw gekozen hondennaam geeft het net dat beetje extra. Je kunt de betekenis opzoeken op websites die gespecialiseerd zijn in hondennamen. Hoe leuk zou het zijn als jouw hond een naam heeft met een interessante betekenis?

Er zijn dus genoeg dingen om over na te denken bij het bedenken van een naam voor jouw hond. Hopelijk helpen deze vijf tips jou op weg naar de perfecte hondennaam!

favicon-150

Copyright © Beaglier.nl
2015 - 2023