Hoelang kan een hond alleen blijven?

beaglier-pup

Zoals alle hondenbezitters weten, betekent een hond een schema hebben. Je regelt werktijden, sociale uitjes en boodschappen op basis van wanneer je thuis kunt komen.

Alle honden zijn verschillend en sommige kunnen meer alleen-tijd aan dan anderen. Maar elke hond heeft periodieke potty breaks, oefening en mentale simulatie nodig. Als je drukke werkschema betekent dat je hond het grootste deel van de dag alleen thuis doorbrengt, overweeg dan om een betrouwbare professional aan te nemen om je hond tussen de middag uit te laten.

Overweeg Potty Breaks

De eerste vraag die de meeste mensen stellen over het alleen laten van hun hond is: hoe lang kan mijn hond zijn ontlasting ophouden? Volgens National Geographic moeten honden in het algemeen drie tot vijf keer per dag plassen. Maar de timing van potty breaks varieert van hond tot hond, en puppy's en senioren hebben vaker een pauze nodig.

Hoe lang kan een hond het vasthouden voordat hij een potje pauze nodig heeft? Hier zijn gemeenschappelijke tijdslimieten voor honden van verschillende levensfasen:

Puppy's: één uur per elke maand (dus een puppy van drie maanden kan drie uur wachten om te plassen)
Volwassen honden: worden één jaar en ouder: maximaal acht uur, maar idealiter niet meer dan zes uur
Senior honden van acht en ouder: afhankelijk van grootte en gezondheid, verschilt van twee tot zes uur.

Natuurlijk zijn de bovenstaande schattingen afhankelijk van de grootte, gezondheid en gewoonten van een hond. Maar elke hond die te lang zijn urine moet vasthouden loopt gevaar om een urineweginfectie, stenen of kristallen op te lopen. Bovendien is het te lang vasthouden van de urine gewoon ongemakkelijk en kan dit leiden tot ongelukken in het huis.
Zorg voor veiligheid en comfort voor een potje pauze van vier tot zes uur. Standaard werkdagen zijn acht tot tien uur lang, dus als je tijdens de lunch niet naar huis kunt om de hond uit te nemen, huur dan een hondenloper voor zorgeloze zorg.

Een vermoeide hond is een goede hond

Beyond potty breaks, je hond heeft overdag fysieke activiteit nodig. Wat het energie- en fitnessniveau van je hond ook is, oefening helpt hen:

  • Gezond te blijven
  • Het eten te verteren
  • Hun geest te stimuleren
  • Calorieën te verbranden
  • Verveling te vermijden

De individuele trainingsbehoeften variëren, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de gezondheid van je hond. Veeteelt- en sporthonden hebben vaak een intensere en langdurige activiteit nodig; energieën met een lagere energie en oudere honden kunnen het met aanzienlijk minder. Maar elke hond moet een paar keer per dag zijn benen strekken.

Over het algemeen hebben gezonde honden elke dag ongeveer 60 minuten gematigde activiteit nodig, maar dit hoeft niet continu te zijn. Voordat je je hond voor langere tijd alleen thuis laat moet je 20-30 minuten besteden aan een stevige wandeling of een sessie. Dit zal een middagruzie (met jou of een uitlaatservice) de dag helpen doorbreken en natuurlijk quality time samen doorbrengen als je 's avonds thuis bent!

Als je hond angstig of destructief handelt nadat hij tijd alleen heeft doorgebracht is het mogelijk dat hij frequenter en intensiever moet bewegen. Spreek met je dierenarts af om een ideale fitnessroutine voor je huisdier te bepalen.

Kong is King

Het eenvoudigste gebruik is om een van deze harde rubberen speeltjes te vullen met pindakaas en het weg te laten voor je hond. Voor een meer tijdrovend gebruik van je KONG, meng je een brouwsel van verbrokkeld en nat hondenvoer en doe je dat erin, en plaats je de KONG een nacht in de vriezer. Voordat je naar je werk gaat, leg je het uit voor de hond en laat je hem langzaam eten terwijl hij bezig is het voedsel eruit te krijgen terwijl het ontdooit.

Om de trend van zelfgemaakte entertainment voor je huisdier te volgen kun je een hondenijsje maken. Giet wat kippenbouillon in een Tupperware-bak en gooi er wat traktaties bij. Je kunt er ook enkele baby-worteltjes in doen of de favoriete traktatie van je hond. Zodra je dit brouwsel van hondengeluk hebt gemaakt zet je het een nacht in de vriezer. Voordat je de volgende ochtend vertrekt moet je wat warm water over de Tupperware laten lopen om de ijslolly los te maken en eruit te laten springen.

Dit aan je hond geven is een leuke manier om hem gehydrateerd te houden en wordt het beste op een warme dag buiten gegeven. Het is bijzonder goed om je hond deze traktatie te geven als hij enige mate van verlatingsangst heeft. Wanneer je regelmatig wat lekkers aan je hond geeft voordat je weggaat zal dit helpen om een positieve associatie te creëren met je vertrek.