beaglier pups

Kruising Cavalier King Charles Spaniël x Beagle

Het nemen van een puppy doe je niet zomaar. Een puppy zal uitgroeien tot een volwassen hond, wat veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Een hond zal onderdeel gaan worden van het gezin en daarmee onmisbaar worden. Ben je op zoek naar een echte familiehond? Dan is de Beaglier een uitermate geschikt hondenras. De Beaglier is een kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniël en de Beagle.

Levensverwachting

10 - 13 jaar

Schofthoogte

30 - 40 cm

Gewicht

4,5 - 11,5 kg

Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een van de oudste hondenrassen met een illustere geschiedenis die meerdere eeuwen terug te voeren is. De Kennel Club erkende de Cavalier King Charles Spaniël pas in 1944 als een uniek ras en tegen de jaren zeventig waren ze een van de populairste honden in het Verenigd Koninkrijk. Cavaliers zijn groter dan hun neven en nichten van King Charles en ze hebben ook een minder platte neus.

Cavaliers staan ​​bekend als gemakkelijke honden die zich gemakkelijk aanpassen aan vele levensstijlen, of ze nu in een landelijke omgeving wonen of in een appartement in de stad. Ze staan ​​ook bekend als allround gezinsleden. Ze zijn ongelooflijk loyale en toegewijde metgezellen, nooit te veeleisend. Over het algemeen is het onwaarschijnlijk dat de Cavalier King Charles Spaniël agressie jegens mensen of andere dieren vertoont vanwege hun vriendelijke en relaxte aard, daarom zijn ze uitgegroeid tot een van de meest populaire rassen in de wereld.

Beaglier

Ben je op zoek naar een hondenras dat sterk lijkt op de Cavalier King Charles Spaniël maar met minder kans op genetische aandoeningen? De Beaglier (uitspraak: Biegelier) is een kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniël en de Beagle. In de jaren 90 werden zij voor het eerst gezien in Australië. Dit bijzondere ras is ontstaan uit liefde voor de Beagle en de Cavalier King Charles Spaniël. Deze hond kan voorkomen in meerdere kleurstellingen, namelijk: Zwart, zwart bruin, robijn, rood wit, bruin wit en helemaal bruin. De Beaglier zal uitgroeien tot een middelgrote hond en gemiddeld tussen de 4,5 en 11,5 kg gaan wegen. De schofthoogte van de Beaglier is gemiddeld tussen de 30 en 40 cm.

Bijzondere verschijning

De kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniël en de Beagle kunnen variëren in grootte, van klein tot middelgroot. Over het algemeen zal de Beaglier de grootte van de Cavalier bereiken. De expressieve en lieve ogen hebben ze geërfd van de Beagle. Daarentegen hebben ze de afgeronde korte snuit van de Cavalier King Charles Spaniël. Deze hond staat ook bekend om hun aangeboren jachtvermogen, maar in veel mindere mate dan wat de Beagle heeft. De Beaglier kan erg aanhankelijk zijn en komt het beste tot hun recht in gezinnen met kinderen. Een bepalend kenmerk van dit bijzondere ras is hun lieve karakter en levendige charisma.

Vacht

De vacht van deze kruising is meestal golvend en kort, maar ze kunnen ook voorkomen met langere vachten, waar de Cavalier King Charles Spaniël om bekend staat. Besteed voldoende aandacht aan het borstelen van de vacht om deze in goede conditie te houden. Geregeld een bezoekje aan de trimsalon is aan te bevelen.

Temperament

De Beaglier is aanhankelijk, nieuwsgierig en erg speels. Doordat ze zachtaardig zijn, is het een uitermate geschikt ras voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wanneer de Beaglier voor langere tijd alleen worden gelaten kunnen ze hier aan het begin moeite mee hebben, wat over het algemeen voor elk ander hondenras ook geldt. Vroege training en socialisatie is aan te bevelen wegens hun jachtinstinct dat ze van de Beagle hebben geërfd. De Beaglier is een goede waakhond en zal van zich laten horen zodra ze iets horen of zien wat als dreigend voelt.

Beweging

Dit bijzondere ras kan in bijna elke omstandigheid leven, of je nu in een appartement woont of in een grote boerderij. Zolang ze maar voldoende beweging krijgen is er niks aan de hand en zullen ze geen kattenkwaad uithalen. De Beaglier is gek op wandelingen waar ze vervolgens kunnen spelen met andere honden. Wanneer de hond niet getraind is om los te lopen is het verstandig om hem aangelijnd te houden. Wegens hun jachtinstinct kan het zijn dat ze andere dieren achterna rennen en niet direct naar commando's zullen luisteren.

Verzorging van de Beaglier

Om de vacht van de Beaglier in goede conditie te houden is het raadzaam om deze regelmatig te borstelen en dode haren te verwijderen. Ook de oren van dit hondenras moeten goed worden schoongehouden om infecties te voorkomen. Zoals de meeste andere kleine hondenrassen kan de Beaglier gevoelig zijn voor hartaandoeningen, epilepsie, oorinfecties en patalla-luxatie.

Opvoeding

De Beaglier heeft de neiging om soms wat eigenwijs te zijn, wat weer voor spanningen kan zorgen tijdens de opvoeding. Daarom is het raadzaam om met de Beaglier pup naar een puppycursus te gaan. Dit ras zal uitgroeien tot een goed luisterende volwassen hond wanneer de training wordt gedaan met vastheid, geduld en consistentie.

Nederlandse fokkers van de Beaglier

De aangesloten fokkers van Beaglier.nl zullen alle hierboven genoemde basisitems leveren. Onze fokkers voeren meerdere tests uit op de ouders om eventuele aandoeningen bij de pups te voorkomen. Deze genetische tests zijn daarom een goed teken dat de fokker zorgvuldig heeft overwogen welke hond geschikt is voor het fokprogramma en jij verzekerd bent van een gezonde Beaglier pup. Wil jij weten of er op dit moment een nestje met pups is, of toch nog wat meer aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

favicon-150

Copyright © Beaglier.nl
2015 - 2020