Beagle pup kopen? Kijk dan ook eens naar een Beaglier!

beagle-pup

Wanneer je besluit om een puppy te nemen wil je er zeker van zijn dat je een juiste keuze maakt. De nieuwe pup zal immers opgroeien tot een volwassen hond met wie je niet alleen je huis deelt, maar ook groot deel zal gaan uitmaken van het gezin. Er zijn talloze vragen die door je hoofd gaan en laten we eerlijk zijn, het kopen van een puppy doe je niet vaak. Ten eerste wil je er zeker van zijn dat jouw puppy op zijn minst een basischeck heeft gehad van een dierenarts en dat hij geacht wordt gezond te zijn.

Het tweede dat moet worden afgevinkt is dat de puppy ingeënt is tegen 3 dodelijke ziekten, namelijk: Canine Distemper, Canine Hepatitis en het belangrijkste, Canine Parvovirus. Beide vereisten kunnen worden gecontroleerd met een certificaat van vaccinatie van een geregistreerde dierenarts. Een vaccinatiekaart heeft de details van wat de puppy heeft gekregen en ook op welke datum, evenals de dierenarts die de hond heeft onderzocht.

Ontworming is nog een element om af te vinken voordat je een Beaglier puppy koopt. Alleen maar horen dat de hond is ontwormd is niet voldoende. De ontworming wordt meestal uitgevoerd door de fokker met tussenpozen van 2 weken zodat de verkoper een lijst met datums beschikbaar moet kunnen stellen van welke dag de hond is ontwormd. Puppy's die niet ontwormd zijn zijn te herkennen aan een doffe vacht en een opgezollen buik.

Microchip

Een fokker die de verzorging van de Beaglier puppy's die ze verkopen serieus neemt zorgt ervoor dat de hond is gechipt. Hier wordt de hond geïmplanteerd met een kleine microchip (ongeveer de grootte van een rijstkorrel) onder de huid. De microchip heeft het 15-cijferige nummer dat de hond identificeert en laat de autoriteiten weten wie de eigenaar is van de hond mocht deze vermist zijn. Dit is de snelste en meest betrouwbare manier om ervoor te zorgen dat de hond altijd kan worden herenigd met de eigenaar. Zorg ervoor dat jouw Beaglier pup is gechipt voordat je hem of haar mee naar huis neemt.

Gezondheidsgarantie

Elke gerenommeerde fokker zal de gezondheid van de nestjes willen waarborgen, Beaglier fokkers vormen daarop geen uitzondering. Vaak wordt er dan ook een gezondheidsgarantie aangeboden voor de Beaglier pup. De garantie zal variëren van fokker tot fokker, maar meestal zal het voor minimaal voor een week gelden voor niet-besmettelijke omstandigheden. Bepaalde besmettelijke ziekten zoals gastro-enteritis en Parvovirus zullen normaal gesproken een kortere garantieduur hebben aangezien de incubatietijden slechts 1 à 2 dagen zijn. Het is van vitaal belang dat je de instructies en vereisten van de gezondheidsgarantie die bij je puppy wordt aangeboden volgt. Deze omstandigheden zijn er om jou en je puppy te beschermen en bevatten meestal zaken als het dieet van de puppy en de minimale tijdsduur dat je je Beaglier pup bij andere honden weg moet houden.

Erkende fokkers

Hoewel de goede fokkers de hierboven genoemde basisitems leveren, zullen de beste Beaglier fokkers extra inspanningen verrichten om ervoor te zorgen dat hun nestjes kerngezond zijn. De beste fokkers zullen genetische tests uitvoeren op de ouders voor aandoeningen zoals Progressieve retinale atrofie (PRA). Deze genetische tests zijn ook een goed teken dat de fokker zorgvuldig heeft overwogen welke honden zij in hun fokprogramma opnemen en dus niet zomaar elke willekeurige hond.

Is jouw interesse in de Beaglier gewekt en zou je graag meer willen weten? Neem dan eens contact met ons op. Wil je weten of er op dit moment een nestje is? Kijk dan op onze nestjes pagina.

Beagle pup kopen? Kijk dan ook eens naar een Beaglier!
5 106